Při nákupu nad 500 Kč 🎁 dárek za 1 Kč, nad 700 Kč je doprava zdarma.
Design collection - diáře, co mají styl

Design collection - diáře, co mají styl

Design Collection. Dvě slova, která od nás za posledních pár let často slýcháte. Co si pod nimi ale vlastně představit? Pokud patříte mezi naše věrné zákazníky určitě tušíte. A těm, kteří se s ní letos setkají úplně poprvé, ji rádi přiblížíme v následujících odstavcích. Tak hurá zpátky na začátek, kdy podobná kolekce byla jen krásnou myšlenkou.

DESIGN JAKO DISCIPLÍNA

A co že to ten design vlastně je? Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit, a postupně dostalo také významy „navrhnout“ i „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků včetně češtiny v užším významu výtvarného návrhu užitkových předmětů.

Je to především vytvoření plánu nebo úmluvy na výstavbu objektu nebo systému. Může označovat jak činnost návrháře, tak výsledný produkt jeho činnosti. Dobrý design obecně, zahrnuje několik věcí, a to tvar výrobku, bezpečnost, použitelnost, respektuje technické a technologické zásady. Zdařile vypadající průmyslové produkty bývají často označovány jako "designové". A u nás téhle kategorii vévodí diáře.

Design může také zahrnovat značný výzkum, myšlení, modelování a častý re-design. Jeho cílem je co nejúčelněji propojit funkční a estetickou stránku navrhovaného předmětu či systému. Vyžaduje proto jak technické, tak výtvarné schopnosti a znalosti a v současné době úzce souvisí také s propagací a reklamou.

NAŠE KOLEKCE

V našem případě je každý diář z této edice originálem, který můžeme beze studu označit za umělecké dílo, hodné ozdobit váš stůl. Za ta léta, kdy tyto kalendáře vydáváme, kolekcí prošla již řada zvučných jmen, která jsou nyní vrcholem lokální umělecké scény. Kalendáře a diář pro nás připravili třeba Pavel Fuksa, Kateřina Kynclová či Filip Hodas.

V té letošní jsme vsadili na jednoduché, ale úderné motivy, které zaujmou na první pohled. Najdete zde konkrétní tvary, ale i trochu abstrakce. Tak který bude ten váš? Kompletní kolekci můžete prozkoumat na www.presco.cz.

Co hledáte?

Košík